Barszcz ukraiński

barszcz_ukrainski_z_czerwona_fasola_JAMAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barszcz ukraiński

Składniki

0,5 główki posiekanej białej kapusty
4-5 – ziemniaki pokrojone w kostkę
2 – ugotowane buraczki ćwikłowe starte na tarce
1 – puszka czerwonej fasoli JAMAR
1 – marchew starta na tarce
1/2 – szklanka śmietany
1 – cebula pokrojona w kostkę
3 – łyżki koncentratu pomidorowego
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
1 – łyżka oleju

Przyrządzanie

Do wrzącej wody dodajemy kapustę i ziemniaki z wodą i całość gotujemy pod przykryciem.
Na patelni na oleju musimy zeszklić cebulę na złoty kolor, dodajemy marchew oraz koncentrat pomidorowy.
Po podsmażeniu dodajemy buraczki oraz dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki doprowadzamy do zagotowania, po czym dodajemy do garnka z kapustą, do którego wcześniej dodaliśmy fasolkę.
Całość mieszamy i gotujemy 2 – 4 min. w między czasie siekamy natkę pietruszki i zupę podajemy do jedzenia.

barszcz_ukrainski_z_czerwona_fasola_JAMAR