pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Chłodnik z koncentratu barszczu

Składniki:
3 szklanki zsiadłego mleka
2 szklanki śmietany
4 łyżeczki koncentratu barszczu JAMAR
2 jajka
1 /2 dużego ogórka zielonego świeżego
2 łyżki drobno posiekanego kopru
1 pęczek rzodkiewek

Sposób przygotowania:

Zsiadłe mleko roztrzepać ze śmietanką i koncentratem barszczu czerwonego. Włożyć do niego pokrojone w ósemki  ugotowane na twardo jajka, ogórek obrany i pokrajany w płatki,  rzodkiewki umyte i pokrajane w plasterki oraz posiekany koperek. Dosolić do smaku i ochłodzić w lodówce.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje