Kotlety mielone z buraczkami JAMAR

 

 

Kotlety mielone z buraczkami JAMAR

Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 bułka kajzerka
1 jajko
1 łyżeczka majeranku
½ łyżeczki soli, gałka
do smaku pieprz, gałka muszkatołowa
bułka tarta
do smażenia olej

Sposób przygotowania:

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobniutko posiekany.

Bułkę namoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa, całość doprawić majerankiem, pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Wyrobić gładką mięsną masę.

Z mięsnej masy uformować małe kotleciki które dokładnie obtoczyć w bułce tartej, smażyć na złoty kolor w dość głębokim tłuszczu.

Podawać z buraczkami tartymi JAMAR i świeżo ugotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.