pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Kruche ciasteczka z marmoladą

Składniki:
500g mąki pszennej
250g margaryny
100g cukru pudru
10g cukru wanilinowego
30g śmietany (12% lub 18%)
3 żółtka
do przełożenia marmolada JAMAR

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę, wraz z margaryną schłodzoną z lodówki, zagnieść ciasto. Następnie ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.

Schłodzone ciasto wałkować na płaty o grubości 5mm, wykrawać foremkami ciastka w dowolnym kształcie: serduszka, gwiazdki, kwiatki. Układać na blachach i piec na złoty kolor w temperaturze 180°C około 15-17min). Po upieczeniu udekorować marmoladą JAMAR.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje