pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Kulki miodowo-czekoladowe

Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju
1/3 szklanki wody
2 łyżki kakao
3 łyżki miodu sztucznego JAMAR
szczypta soli

Sposób przygotowania:

Do  miski wsypujemy mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sól i kakao. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy łyżką. Następnie delikatnie wlewamy olej i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy, następnie dodajemy płynny miód i wodę. Znowu mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę wkładamy na pół godziny do lodówki. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 170C. Formujemy kuleczki układamy je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Wkładamy całość do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 20 minut.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje