pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Kurczak z fasolką i passatą pomidorową JAMAR

Składniki:
1 pierś kurczaka
1 puszka fasolki czerwonej JAMAR wraz z częścią gęstej zalewy
Passata pomidorowa z czosnkiem JAMAR
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
przyprawy: sól, pieprz, ostra papryczka chilli

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kosteczki i oprószyć solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać kawałki kurczaka i smażyć przez około 1,5 minuty, aż się podrumieni.  Dodać  passate pomidorową JAMAR oraz fasolkę czerwoną z puszki wraz z gęstą zalewą, doprawić solą oraz pieprzem, dodać papryczkę, gotować przez pół minuty. Następnie widelcem rozgnieść część fasolek, uzyskując odpowiednio gęstą konsystencję sosu. Rozłożyć na talerze, posypać posiekaną  natką pietruszki, polać oliwą z oliwek. Podawać z pieczywem lub ryżem.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje