pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Rolada biszkoptowa z marmoladą

Składniki:
4 jajka,
4 łyżki mąka,
4 łyżki cukier kryształ,
1 łyżeczka proszek do pieczenia
marmolada twarda wieloowocowa JAMAR

Sposób przygotowania:

Białka ubić na sztywno dokładając sukcesywnie cukier. Gdy cukier się już rozetrze,  dołożyć żółtka i dokładnie wymieszać tak, aby powstała puszysta masa. Na koniec dosypać przesianą przez sitko mąkę i proszek do pieczenia. Całość masy wykładamy na dużą prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię za pomocą szpatułki.

Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180°C na środkowym poziomie piekarnika. Zaraz po upieczeniu przekładamy na delikatnie posypaną cukrem pudrem ściereczką.

Powierzchnię ciasta również delikatnie posypujemy cukrem pudrem i wraz ze ściereczką rolujemy ciasto. Odkładamy do przestudzenia. Gdy biszkopt będzie już zimny, można go delikatnie skropić sokiem no malinowym i posmarować marmoladą JAMAR. Znów zwinąć w roladę, wierzch można poprószyć cukrem pudrem i gotowe.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje