pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Sałatka z fasolką szparagową po szwedzku

Składniki:
1 słoik fasoli szparagowej JAMAR
4 jajka
4 średnie ziemniaki
1 puszka kukurydzy JAMAR
5 ogórków konserwowych cebulkowo - czosnkowych JAMAR
2 cebule czerwone
majonez
1 łyżka musztardy sarepskiej
koperek
przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jaja ugotować na twardo, również pokroić w kostkę. Cebule obrać i drobno posiekać w piórka, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
Fasolkę i kukurydzę  odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki bardzo starannie wymieszać, dodać majonez, musztardę, sól, pieprz do smaku. Przed podaniem posypać koperkiem.


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje