pl   pl   pl   pl
Get Adobe Flash player
 

Zdrowo w kuchni

 
 
Znajdź przepis:
   
   

Tortilla z wołowiną po meksykańsku

Składniki:
- Mieszanka Meksykańska JAMAR 1 szt.
- Wołowina mielona 600 g
- Papryka słodka do smaku
- Przyprawa do mięsa do smaku
- Olej słonecznikowy do smażenia
- Ser mozzarella 150 g
- Placki tortilla 4 szt.
- Sałata lodowa 1/2 główki
- Kwaśna śmietana 100 g
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mięso mielone wołowe przesmażyć na patelni, doprawić do smaku. Dodać Mieszankę Meksykańską doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowany farsz ułożyć na tortilli, posypać serem mozzarella i dodać drobno posiekaną sałatę lodową. Zawijać i podawać z łyżką kwaśnej śmietany.

Opcjonalnie, zwiniętą tortillę z farszem można zapiec w piekarniku.

Czas przygotowania: 30 minut, Ilość porcji: 4 porcje


Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 4 porcje