
PRODUKTY BIO – AUTENTYCZNA JAKOŚĆ I SMAK
26.02.2021r.Wiele osób z rozrzewnieniem wspomina czasy, kiedy wszystko smakowało bardziej naturalnie. Obecnie najczęściej mamy do czynienia z żywnością wysoko przetworzoną, która może negatywnie wpływać na organizm człowieka.* Jednak produkty w pełni naturalne, o swojskim smaku są na wyciągnięcie ręki! Wystarczy tylko szukać w sklepach certyfikowanej żywności ekologicznej.
Rolnictwo ekologiczne oznacza tradycyjne i naturalne metody produkcji, w ramach których minimalizuje się wpływ człowieka na środowisko. Producenci żywności ekologicznej dążą do wytwarzania wysokiej jakości produktów, niestanowiących zagrożenia dla flory, fauny oraz zdrowia człowieka. System rolnictwa ekologicznego ma na celu utrzymanie różnorodności biologicznej, odpowiedzialne wykorzystanie energii i zasobów naturalnych, poprawę żyzności gleby i utrzymanie dobrej jakości wody. W produkcji żywności BIO nie stosuje się szkodliwych dla zdrowia chemicznych środków ochrony roślin, takich jak pestycydy, herbicydy i fungicydy.** Nic dziwnego, że produkty BIO są zdrowe i bezpieczne. Z najlepszych plonów powstaje passata pomidorowa Jamar BIO, ciecierzyca konserwowa Jamar BIO, mus jabłkowy Jamar BIO oraz ocet jabłkowy Jamar BIO. Dania z ciecierzycy, zupa pomidorowa z passatą, ciasto z musem jabłkowym czy sałatka z octem jabłkowym BIO dostarczają nowych doznań smakowych. A wszystko w zgodzie z naturą.
Szukaj produktów BIO oznaczonych certyfikatem rolnictwa ekologicznego i aktywnie wykorzystaj energię z EKOnatury!
*Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.
**Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.