
WYBIERAJ ŚWIADOMIE DLA NASZEJ PLANETY
26.02.2021r.Obecnie natura potrzebuje nas bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Każdy z nas może przyczynić się do poprawy stanu środowiska naturalnego. Niezwykle ważne są nasze zwyczaje konsumenckie i wybór żywności produkowanej w ramach ekologicznie zarządzanych systemów.
Rolnictwo ekologiczne wykorzystuje najkorzystniejsze dla środowiska praktyki, ochronę zasobów naturalnych, przyczynia się do utrzymania wysokiego poziomu różnorodności biologicznej, a także w odpowiedzialny sposób korzysta z energii i zasobów naturalnych, takich jak gleba, powietrze, woda i materia organiczna. Wybierając produkty BIO oznaczone certyfikatem rolnictwa ekologicznego nie tylko mamy szansę dostarczać do organizmu wartościowych witamin i minerałów, ale także dbamy o środowisko naturalne. Producenci żywności ekologicznej nie stosują syntetycznych środków ochrony roślin i sztucznych nawozów. Dzięki temu żywność trafiająca na nasze stoły jest najwyższej jakości. Komponowane potrawy z najlepszych warzyw i owoców to gwarancja znakomitego smaku. Wszelkie dania z ciecierzycy, zupa pomidorowa z passatą, sałatka z octem jabłkowym czy ciasto z musem jabłkowym wzbogacą dietę całej rodziny. Natura potrafi zadbać o nasze zdrowie, dlatego my powinniśmy odwdzięczyć się tym samym. Wybieraj BIO produkty, które zostały stworzone z poszanowaniem środowiska naturalnego. Mus jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO, ciecierzyca konserwowa Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, a także zdrowe ekologiczne jabłka to produkty, z których można przygotować wiele różnorodnych dań, jednocześnie dbając o naszą planetę.