BIO PRODUKTY – NA ZDROWIE!
25.05.2021r.Produkty BIO wyróżnione certyfikatem rolnictwa ekologicznego, takie jak mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO i ciecierzyca konserwowa Jamar BIO nie tylko są dobre dla zdrowia, ale również produkowane w zgodzie z prawami natury. Co tak naprawdę to oznacza?
Żywność konwencjonalna nie musi spełniać wielu restrykcyjnych kryteriów uprawy, tak jak ma to miejsce w przypadku produktów BIO. Rolnictwo ekologiczne rządzi się swoimi prawami, a wszystko to dla dobra ludzi i środowiska. Żywność BIO nie ma wpływu na degradację natury.
Wręcz przeciwnie – wszystkie zabiegi związane z produkcją ukierunkowane są na jej ochronę. Zrównoważony system zarządzania rolnictwem uwzględnia cykle przyrody, poprawia stan gleby, wody, roślin, w odpowiedzialny sposób korzysta z zasobów naturalnych, a także przyczynia się do utrzymania wysokiego poziomu różnorodności biologicznej.
Dzięki przestrzeganym normom przez producentów żywności ekologicznej na nasze stoły mogą trafiać gotowe produkty BIO wytworzone w sposób naturalny. Tak jak produkty Jamar BIO: passata pomidorowa, ocet jabłkowy, warzywa w puszkach, przeciery pomidorowe, mus jabłkowy czy ciecierzyca konserwowa w puszkach. Wszystkie są nie tylko niezwykle zdrowe i posiadają wiele cennych witamin i minerałów, ale również pozwalają na przygotowanie różnorodnych posiłków.
Aktywnie wykorzystaj moc BIOwarzyw i owoców i odkryj w kuchni zupełnie nową jakość!