DANIA BIO NA DOBRY DZIEŃ
25.05.2021r.Aby zachować dobre zdrowie, podstawą diety powinny być złożone węglowodany, chude mięso, nabiał oraz oczywiście owoce i warzywa.* Warto wybierać żywność BIO, która odznacza się wysoką jakością oraz bogactwem witamin i minerałów. Szczególnie dotyczy to warzyw i owoców, które podczas uprawy konwencjonalnej zostają zanieczyszczone chemicznymi substancjami.**
Produkty BIO są wolne od wszelkiego rodzaju chemicznych środków ochrony roślin w postaci pestycydów, herbicydów czy fungicydów. Stosowane są wyłącznie dodatki do gleby naturalnego pochodzenia. Rolnictwo ekologiczne stawia na metody produkcji przyjazne środowisku naturalnemu, pomagające utrzymać wysoką jakość wody, użyźnić glebę oraz zachować równowagę ekologiczną. Do produktów BIO bogatych w witaminy i minerały zaliczają się mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO oraz ciecierzyca konserwowa Jamar BIO. Z tych produktów można stworzyć zdrowe posiłki BIO – zupę pomidorową i sosy, szarlotkę, sałatki z octem jabłkowym czy pastę hummus.
Wybieraj wartościowe produkty i pokochaj energię z BIOwarzyw i owoców!
* T.Colin Campbell, Nowoczesne zasady odżywiania, Łódź 2014.
**A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020