NATURALNY WYBÓR, NATURALNY SMAK
25.05.2021r.Zdrowa dieta powinna opierać się na produktach roślinnych, pełnych witamin i minerałów. Dlatego naszym naturalnym wyborem powinny być produkty BIO – nie tylko ze względu na walory odżywcze, wysoką jakość i lepszy smak, ale również ochronę środowiska.
Rolnictwo ekologiczne oferuje konsumentom żywność wytwarzaną przy użyciu naturalnych substancji, przyczyniając się do ochrony środowiska i rozwoju obszarów wiejskich. Producenci produktów BIO oznaczonych certyfikatem rolnictwa ekologicznego ściśle przestrzegają zasad definiowanych przez rolnictwo ekologiczne. Wymogi BIO dotyczą zarówno surowców, procesów produkcji, jak i opakowań. Zrównoważony system zarządzania rolnictwem uwzględnia cykle przyrody, przyczynia się do poprawy jakości gleby i wody, utrzymania wysokiego poziomu różnorodności biologicznej, a także korzysta w odpowiedzialny sposób z energii i zasobów naturalnych. A wszystko to w trosce o środowisko naturalne i naszą przyszłość.
Do produktów BIO oznaczonych logo rolnictwa ekologicznego należą między innymi mus jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO, ciecierzyca konserwowa Jamar BIO oraz ocet jabłkowy Jamar BIO. Te produkty dodadzą smaku i składników odżywczych wielu daniom. Obiad z ciecierzycy, zupa pomidorowa z passatą, sałatka z octem jabłkowym, dania z musem jabłkowym czy warzywa BIO w puszkach dodawane do sałatki zawierają bogactwo witamin i minerałów, nie tylko poprawiających stan zdrowia, ale również samopoczucie. Nasze codzienne wybory mają duży wpływ na naszą kondycję i stan środowiska naturalnego.