POSTAW NA NATURĘ – WYBIERAJ PRODUKTY BIO!
25.05.2021r.Passata pomidorowa, mus jabłkowy czy ocet jabłkowy są niezwykle zdrowe, jednak aby mieć pewność co do ich jakości, warto wybierać certyfikowane BIOprodukty. Pomidory i jabłka należą do żywności o najwyższym stopniu zanieczyszczenia substancjami chemicznymi.* Z tego względu warto nauczyć się rozpoznawać produkty, takie jak Jamar BIO, które są gwarancją wysokiej jakości i produkcji opartej na naturalnych metodach.
Żywność BIO musi posiadać certyfikat rolnictwa ekologicznego, który informuje o sposobach wytwarzania, zgodnie z obowiązującymi w Europie zasadami tego systemu. Co to oznacza? Produkty BIO, są wolne od zanieczyszczeń chemicznych w postaci pestycydów, herbicydów i innych środków ochrony roślin. W rolnictwie ekologicznym wykorzystuje się jedynie naturalne nawozy i najkorzystniejsze dla przyrody metody uprawy. Produkcja żywności BIO nie tylko nie przyczynia się do degradacji środowiska, ale również ma pozytywny wpływ na zasoby naturalne ziemi. Celami rolnictwa ekologicznego są maksymalne ożywienie gleby, poprawa lub utrzymanie stanu wody, a także zachowanie różnorodności biologicznej.
Produkty Jamar BIO: mus jabłkowy, ocet jabłkowy, passata pomidorowa czy ciecierzyca konserwowa są wytwarzane w zgodzie z prawami przyrody, a tym samym wpływają na utrzymanie równowagi ekologicznej. Stanowią bogactwo witamin, związków mineralnych i innych składników odżywczych, które są niezbędne dla zachowania dobrego zdrowia i samopoczucia.
Wybieraj świadomie i wykorzystaj moc BIOwarzyw i owoców!
* Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.