PRODUKTY BIO – LOKATA NA PRZYSZŁOŚĆ DLA CIEBIE I TWOJEJ RODZINY

Żywność BIO jest nie tylko zdrowsza od tej produkowanej na skalę masową, pełną chemicznych dodatków.* Określenie „BIO” oznacza też uprawę roślin z poszanowaniem praw natury. Teraz każdy z nas może przyczynić się do poprawy jakości swojego życia, a także zrobić coś dla życia przyszłych pokoleń na naszej planecie.

 

Istotą rolnictwa ekologicznego jest wytwarzanie produktów, które nie szkodzą konsumentom, a wręcz przeciwnie – przyczyniają się do lepszego zdrowia i samopoczucia. Jednak to nie jedyny powód, dla którego warto wybierać żywność BIO. Celem rolnictwa ekologicznego jest odrzucenie w procesie produkcji żywności środków chemii rolnej. Podczas uprawy roślin nie stosuje się sztucznych nawozów ani syntetycznych środków ochrony roślin, takich jak pestycydy czy herbicydy. Ponadto, rolnictwo ekologiczne sprzyja zachowaniu równowagi ekologicznej i utrzymaniu różnorodności biologicznej.

Wybierając produkty wyróżnione certyfikatem rolnictwa ekologicznego, takie jak mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO czy ciecierzyca konserwowa Jamar BIO masz pewność, że pochodzą wyłącznie z zaufanego źródła i są bogate w łatwo przyswajalne składniki odżywcze. Podobnie jak ekologiczne jabłka z certyfikowanych sadów dojrzewające w słońcu bez środków chemicznych. Bezpieczne i zdrowe produkty uzupełnią domowe menu o wszystko, czego twój organizm potrzebuje najbardziej. Dodadzą ci sił witalnych, dzięki nim nabierzesz chęci do zdrowszego, aktywniejszego życia.

Wykorzystaj tkwiącą w nich naturalną moc i w pełni ciesz się każdym dniem!

 

*Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.