PRODUKTY BIO – W TROSCE O ZDROWIE I ŚRODOWISKO NATURALNE
25.05.2021r.To jakie produkty wybieramy ma ogromne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale również ochrony środowiska naturalnego. Każdy z nas może przyczynić się do poprawy jego stanu! Na rynku są dostępne produkty wytwarzane ze składników w pełni naturalnych, bez zbędnych chemicznych dodatków. Wyróżniają się wysoką jakością i znakomitym, bo prostym składem.
Żywność BIO jest produkowana bez użycia organizmów genetycznie zmodyfikowanych, uprawiana na naturalnych nawozach i wolna od chemicznych środków ochrony roślin. System rolnictwa ekologicznego wykorzystuje najlepsze dla środowiska praktyki, w tym ochronę zasobów naturalnych, wysoki stopień różnorodności biologicznej, aktywację biologiczną czy odpowiedzialne wykorzystanie energii. Dzięki rolnictwu ekologicznemu dbamy o planetę oraz nasze zdrowie.
Podczas wyboru produktów należy zwrócić uwagę na certyfikat rolnictwa ekologicznego, który jest gwarancją najwyższej jakości, naturalnego pochodzenia oraz doskonałego smaku żywności. Komponowanie posiłków z produktów BIO pozwala odkrywać zupełnie nowe smaki. Skosztuj musu jabłkowego Jamar BIO, z którego przygotujesz pyszne ciasto, ugotuj obiad wykorzystując ciecierzycę konserwową Jamar BIO. Odkryj naturalny smak zupy lub sosu z passatą pomidorową Jamar BIO. Ciesz się smakiem zdrowych i soczystych ekologicznych jabłek, z których przygotujesz domowe przetwory.
Aktywnie wykorzystaj moc BIOwarzyw i owoców komponując pyszne i zdrowe dania dla całej rodziny.