PRODUKTY BIO – WYBIERZ ZDROWIE

Produkty BIO cieszą się coraz większą popularnością, co jest związane z rosnąca świadomością zdrowego i ekologicznego trybu życia. Taka żywność wyróżnia się prawdziwie naturalnym składem i bogactwem wartości odżywczych.

Żywność produkowana zgodnie z najwyższymi standardami rolnictwa ekologicznego jest smaczna, a także sprzyja zachowaniu równowagi biologicznej w przyrodzie.* System rolnictwa ekologicznego ma na celu wytwarzanie najwyższej jakości produktów spożywczych w oparciu o aktywizację biologiczną, zachowanie równowagi ekologicznej, a także poprawę żyzności gleby i stanu wody. Produkty ekologiczne, takie jak Jamar BIO, nie są zanieczyszczone chemicznymi środkami ochrony roślin i nie zawierają żadnych nienaturalnych dodatków. Można z nich przygotować wiele zdrowych dań, pełnych witamin i związków mineralnych. Ciecierzyca konserwowa Jamar BIO to podstawowy składnik pasty hummus, z musu jabłkowego Jamar BIO stworzymy pyszne ciasto, a z passaty pomidorowej Jamar BIO można przygotować tradycyjną zupę pomidorową. Znakomitą zdrową przekąską będzie warzywna sałatka z octem jabłkowym Jamar BIO. A ekologiczne jabłka? To naturalny smak, który przywołuje wyjątkowo apetyczne wspomnienia.

Posiłki z BIOproduktów to nie tylko przepis na zdrowie, ale również troska o środowisko naturalne!

 

* Źródło: J.Błażej, Kompendium rolnictwa ekologicznego, Rzeszów 2011.