ROLNICTWO EKOLOGICZNE W TROSCE O ZDROWIE I PRZYRODĘ
25.05.2021r.System rolnictwa ekologicznego łączy w sobie najkorzystniejsze dla środowiska praktyki oraz metody produkcji, oparte na wysokich standardach jakości. Dzięki temu na nasze stoły mogą trafiać dania BIO, wolne od zanieczyszczeń i substancji chemicznych. Żywność ekologiczna, taka jak produkty Jamar BIO jest nie tylko bardzo zdrowa, ale również przyczynia się do ochrony środowiska naturalnego.
W trosce o swoje zdrowie warto wprowadzić do codziennego jadłospisu certyfikowane produkty BIO wyróżnione certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Nie są one zanieczyszczone pestycydami, ani innym chemicznymi środkami ochrony roślin. Podczas uprawy stosuje się wyłącznie naturalne nawozy i najkorzystniejsze dla środowiska praktyki. Wybierając produkty Jamar BIO przyczyniamy się do poprawy kondycji środowiska naturalnego. System rolnictwa ekologicznego dba o racjonalne wykorzystanie zasobów naturalnych, przyczynia się do poprawy jakości wody i gleby, a także sprzyja utrzymaniu różnorodności biologicznej.
Decydując się na produkty BIO nie tylko dbamy o ochronę środowiska naturalnego, ale również czerpiemy przyjemność z jedzenia naturalnej żywności. Produkty ekologiczne mają prosty skład i doskonały smak. Należy jednak wybierać wyłącznie te oznaczone logo rolnictwa ekologicznego, takie jak mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO oraz ciecierzyca konserwowa Jamar BIO. Nie zapominajmy też o ekologicznych jabłkach – z ich naturalnym smakiem nie może się równać żaden owoc dojrzewający z udziałem ochronnych środków chemicznych.
Dzięki BIOproduktom możemy przygotować różnorodne dania, które dodadzą nam energii o każdej porze roku.