TWOJE WYBORY MAJĄ ZNACZENIE!
25.05.2021r.Osoby prowadzące ekologiczny styl życia muszą pamiętać nie tylko o segregowaniu śmieci, oszczędzaniu wody czy energii elektrycznej, ale również świadomym wyborze produktów. To, co spożywamy ma duży wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale również na środowisko naturalne. Jak dokonać dobrego wyboru?
Żywność BIO i produkty konwencjonalne produkowane na masową skalę powstają z użyciem różnego typu środków chemicznych.* Z kolei rolnictwo ekologiczne zakłada ochronę zasobów naturalnych oraz stosowanie najkorzystniejszych dla środowiska praktyk. W rolnictwie ekologicznym jest to kategorycznie zabronione – produkty BIO nie mogą mieć kontaktu ze środkami chemicznymi, nie zawierają też GMO. Wybierając certyfikowaną żywność ekologiczną możesz mieć pewność, że pochodzi ona ze sprawdzonych źródeł i jest wytwarzana w zgodzie z środowiskiem naturalnym, przy utrzymaniu różnorodności biologicznej.
Warto więc wybierać produkty z certyfikatem rolnictwa ekologicznego z prostym składem, takie jak mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passatę pomidorową Jamar BIO i ciecierzycę konserwową Jamar BIO. Przygotujesz z nich pyszne i zdrowe dania, bogate w cenne witaminy i minerały. Potrawy przygotowane z naturalnych produktów odwdzięczą ci się wspaniałym smakiem i dodadzą energii na codzienne aktywności.
Wybieraj sprawdzone produkty i pokochaj naturalną energię z BIOwarzyw i owoców!
*Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.