WYBIERZ TO, CO DOBRE DLA CIEBIE I PLANETY

Owoce i warzywa są prawdziwą skarbnicą witamin, związków mineralnych i innych składników odżywczych, których potrzebuje organizm człowieka. Aby cieszyć się dobrym zdrowiem, produkty powinny być w 100% naturalne, pozbawione zanieczyszczeń. Z tego względu warto wybierać produkty BIO, które powinny być podstawą zdrowej diety.

Żywność BIO, czyli sygnowana logo systemu rolnictwa ekologicznego, to gwarancja nie tylko naturalnego smaku, ale również bogactwa wartościowych witamin i minerałów. Produkty Jamar BIO są wolne od toksyn, pochodzących z chemicznych środków ochrony roślin i sztucznych nawozów. Ważnym celem rolnictwa ekologicznego jest ukierunkowanie metod wytwarzania na ochronę środowiska, co pozwala uzyskać produkty wysokiej jakości. Produkcja ekologiczna wykorzystuje jedynie najkorzystniejsze dla natury praktyki, łącząc wysoki stopień różnorodności biologicznej i ochronę zasobów naturalnych.

Uprawa żywności BIO rządzi się swoimi prawami. Dzięki temu możemy wybierać najwyższej jakości produkty, pełne łatwo przyswajalnych składników odżywczych. Znajdziemy je między innymi w musie jabłkowym Jamar BIO, occie jabłkowym Jamar BIO, passacie pomidorowej Jamar BIO, ciecierzycy konserwowej Jamar BIO, a także w zdrowych i smacznych ekologicznych jabłkach. Tych kilka produktów daje ogromne pole do kulinarnych popisów! Przygotowane z nich dania nabiorą zupełnie nowej jakości i dodadzą energii na cały aktywny dzień.