
ŻYWNOŚĆ BIO DLA ZDROWIA I URODY
25.05.2021r.Produkty BIO w znaczący sposób różnią się od żywności konwencjonalnej produkowanej na masową skalę. Przede wszystkim mają wyższą jakość, są zdrowsze i smaczniejsze.* Wybierając produkty Jamar BIO: mus jabłkowy, ocet jabłkowy, czy passatę pomidorową przyczyniamy się nie tylko do poprawy zdrowia, ale również kondycji środowiska naturalnego.
Żywność BIO wyróżniona certyfikatem rolnictwa europejskiego produkowana jest w zgodzie z prawami przyrody. Brak chemicznych dodatków, takich jak pestycydy, herbicydy czy fungicydy, sprawia, że produkty roślinne są o wiele zdrowsze – zawierają więcej witamin, minerałów i innych składników odżywczych, które mają korzystny wpływ na kondycję organizmu człowieka.
Produkty BIO uprawiane naturalnymi metodami, według zasad systemu rolnictwa ekologicznego, przyczyniają się do ożywienia gleby, utrzymania jakości wód gruntowych i zachowania równowagi ekologicznej. Najkorzystniejsze dla środowiska praktyki mają pozytywny wpływ na ekosystem i zasoby naturalne.
To, co trafia na nasz talerz ma duży wpływ na samopoczucie, zdrowie oraz wygląd. Warto dokonywać świadomych wyborów i zrezygnować z żywności przetworzonej na rzecz produktów BIO. Posiłki skomponowane z produktów Jamar BIO są zdrowe i smaczne. Spróbuj poeksperymentować z przepisami i przygotuj pyszne dania z ciecierzycy, sałatki z octem jabłkowym, czy ciasto z musem jabłkowym. Włącz do codziennego menu również pyszne ekologiczne jabłka.
Twój organizm i matka natura podziękują Ci za ten wybór!
*Źródło: A.Witczak, Szkodliwe substancje w żywności, Warszawa 2020.