ŻYWNOŚĆ BIO – NAJZDROWSZY WYBÓR DLA CIEBIE I TWOJEJ RODZINY
25.05.2021r.Produkty pochodzenia ekologicznego ze sprawdzonych źródeł stanowią bogactwo składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przeciery pomidorowe, warzywa konserwowe, mus jabłkowy czy ocet jabłkowy powinny stać się stałym elementem diety. Warto jednak wybierać świadomie i zdecydować się na produkty BIO. Dlaczego jest to takie ważne?
Żywność BIO pochodzi z u praw ekologicznych, gdzie wykorzystywane są naturalne metody produkcji. Nie stosuje się substancji chemicznych, takich jak pestycydy, herbicydy czy fungicydy, a jedynie środki pochodzenia biologicznego i mineralnego. Dzięki temu produkty BIO, które trafiają na nasze stoły są wolne od zanieczyszczeń. System rolnictwa ekologicznego przyczynia się do ochrony środowiska i dobrostanu planety. Zakłada wytwarzanie żywności w zgodzie z prawami przyrody, odpowiedzialnie wykorzystując energię i zasoby naturalne. Celem rolnictwa ekologicznego jest wytwarzanie wysokiej jakości produktów, przy zachowaniu równowagi ekologicznej.
Warto wybierać certyfikowane produkty BIO, co daje nam gwarancję naturalnego pochodzenia surowców, z których zostały wytworzone. W tym celu należy zwracać uwagę na to, czy posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego. Do produktów mogących poszczycić się tym wyróżnieniem należą m.in. mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO oraz ciecierzyca konserwowa Jamar BIO. Naturalnie zdrowe są również ekologiczne jabłka dojrzewające w certyfikowanych sadach bez środków chemicznych. Przygotowane z nich posiłki są nie tylko naturalne, zdrowe, ale także bardzo smaczne.
Wybieraj BIOprodukty i odkryj zupełnie nową jakość w swojej kuchni!