ŻYWNOŚĆ BIO – W TROSCE O ZDROWIE I ŚRODOWISKO

Żywność BIO jest coraz chętniej wybierana przez konsumentów, co ma związek z rosnącą świadomością na temat zdrowego stylu odżywiania. Produkty ekologiczne sygnowane logo systemu rolnictwa ekologicznego są gwarancją otrzymania najwyższej jakości żywności bez zbędnych, chemicznych dodatków. Jednak oprócz zdrowia liczy się troska o środowisko naturalne.

Surowce do produktów ekologicznych, takich jak Jamar BIO uprawiane są przy zastosowaniu naturalnych substancji i procesów. Nie zawierają chemicznych substancji pochodzących ze sztucznych nawozów azotowych. System rolnictwa ekologicznego ma na celu wytworzenie produktów sprzyjających harmonijnemu rozwojowi otaczającej nas natury. Stosując wyłącznie naturalne metody uprawy, rolnicy dokładają wszelkich starań, aby gleba pozostała żyzna, a dodatkowo jej walory wzrosły. Rolnictwo ekologiczne odpowiedzialnie korzysta z zasobów naturalnych przy zachowaniu równowagi ekologicznej. Dzięki tym praktykom na nasze talerze trafiają smaczne i aromatyczne warzywa, z których można stworzyć zdrowe, pełne witamin dania BIO. Warto wykorzystać w tym celu mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passatę pomidorową Jamar BIO, a także ciecierzycę konserwową Jamar BIO. A na deser dobrze jest podelektować się naturalnym smakiem ekologicznych jabłek.

Postaw na BIOprodukty i znajdź swój przepis na zdrowie i dobre samopoczucie!