
SPAGETTI Z PULPETAMI DROBIOWYMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI
18.03.2024r.Dołącz do naszej kulinarnej podróży inspirowanej naszą reklamą Passaty Jamar BIO. Co tydzień nowy przepis. Dzisiaj przyrządź z nami spagetti z pulpetami drobiowymi i pomidorkami koktajlowymi.
Potrzebujesz:
400 g. drobiowego mięsa mielonego
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól/pieprz/papryka
Passata Jamar BIO
1 mała cebula
1 mały ząbek czosnku
1/2 łyżeczki cukru
Sól/pieprz/oregano/tymianek
1 łyżka oliwy z oliwek
Pomidorki koktajlowe
Świeże liście bazylii
Parmezan
Makaron spaghetti
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i połącz z jajkiem, bułką tartą, a następnie z mięsem. Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą papryki. Uformuj niewielkie kuleczki i podsmaż na patelni, aż do zarumienia. Następnie ugotuj makaron spaghetti (w osolonej wodzie z łyżką oliwy). W garnku przygotuj sos. Podsmaż startą na tarce cebulę oraz czosnek i dodaj Passatę Jamar BIO. Zagotuj i dodaj 1/2 łyżeczki cukru oraz przyprawy. Do sosu dodaj pulpety i gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Na koniec dodaj pokrojone pomidorki koktajlowe. Na talerz połóż makaron, zalej sosem z pulpetami i dodaj tarty parmezan oraz świeże listki Bazyli.
Smacznego!