W naszej codziennej diecie warzywa i owoce powinny wychodzić na pierwszy plan. Są one bogate w najważniejsze składniki odżywcze, które przyczyniają się do poprawy zdrowia i samopoczucia. Niestety, nie wszystkie produkty roślinne mają pozytywny wpływ na kondycję organizmu. Produkty konwencjonalne zawierają toksyny pochodzące ze sztucznych nawozów i środków ochrony roślin, takich jak pestycydy czy…
Żywność BIO jest coraz chętniej wybierana przez konsumentów, co ma związek z rosnącą świadomością na temat zdrowego stylu odżywiania. Produkty ekologiczne sygnowane logo systemu rolnictwa ekologicznego są gwarancją otrzymania najwyższej jakości żywności bez zbędnych, chemicznych dodatków. Jednak oprócz zdrowia liczy się troska o środowisko naturalne. Surowce do produktów ekologicznych, takich jak Jamar BIO uprawiane są…
Zdarza się, że na szybko kupujemy w sklepie gotowe produkty o wątpliwej jakości. Jednak warto czasami się zatrzymać i spokojnie zastanowić nad swoimi nawykami żywieniowymi. Wybierając wysokiej jakości produkty Jamar BIO nie tylko przyczyniamy się do poprawy własnego zdrowia, ale także wspieramy środowisko naturalne. Żywność BIO uprawiana jest innymi metodami niż produkty konwencjonalne.* Przede wszystkim…
Produkty BIO wyróżnione certyfikatem rolnictwa ekologicznego, takie jak mus jabłkowy Jamar BIO, ocet jabłkowy Jamar BIO, passata pomidorowa Jamar BIO i ciecierzyca konserwowa Jamar BIO nie tylko są dobre dla zdrowia, ale również produkowane w zgodzie z prawami natury. Co tak naprawdę to oznacza? Żywność konwencjonalna nie musi spełniać wielu restrykcyjnych kryteriów uprawy, tak jak…
Produkty pochodzenia ekologicznego ze sprawdzonych źródeł stanowią bogactwo składników odżywczych, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przeciery pomidorowe, warzywa konserwowe, mus jabłkowy czy ocet jabłkowy powinny stać się stałym elementem diety. Warto jednak wybierać świadomie i zdecydować się na produkty BIO. Dlaczego jest to takie ważne? Żywność BIO pochodzi z u praw ekologicznych, gdzie wykorzystywane są…
Naturalny smak warzyw i owoców to zasługa ekologicznych upraw. Nie ma w nich miejsca na stosowanie nasion genetycznie modyfikowanych czy nawożenie sztucznymi substancjami. Rośliny są wolne od pestycydów i innych chemicznych substancji, które wpływają nie tylko na ich smak, ale również wartości odżywcze. Produkty ekologiczne mają prosty, naturalny skład i mnóstwo witamin oraz antyoksydantów,…
Nasza planeta potrzebuje szczególnego wparcia. Wszyscy możemy przyczynić się do poprawy stanu środowiska naturalnego, dokonując mądrych wyborów zakupowych. Chcąc prowadzić ekologiczny tryb życia, zgodnie z prawami natury, nie tylko należy segregować śmieci, ograniczać zużycie energii elektrycznej i wody, ale również decydować się na zakup produktów BIO, które wytwarzane są z poszanowaniem przyrody. Żywność BIO…
Warzywa i owoce powinny stanowić podstawę diety, jednak nie wszystkie są dobre dla naszego zdrowia. Mowa o produktach zanieczyszczonych pestycydami oraz innymi środkami chemicznymi. Z tego względu warto wybierać żywność BIO, która jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia i środowiska naturalnego. Do produktów najbardziej skażonych sztucznymi środkami ochrony roślin należą między innymi jabłka i pomidory.*…
Niektórzy z nas z rozrzewnieniem wspominają smak i aromat naturalnych warzyw i owoców. Dostępne w sklepach produkty nie są tak smaczne i zdrowe jak dawniej.* Jednak wybierając produkty BIO możesz wrócić do przeszłości i znowu rozsmakować się w naturze. Dlaczego żywność BIO jest lepsza od tradycyjnych produktów? Wszystko dzięki metodom ekologicznej uprawy warzyw i owoców,…
To jakie produkty wybieramy ma ogromne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale również ochrony środowiska naturalnego. Każdy z nas może przyczynić się do poprawy jego stanu! Na rynku są dostępne produkty wytwarzane ze składników w pełni naturalnych, bez zbędnych chemicznych dodatków. Wyróżniają się wysoką jakością i znakomitym, bo prostym składem. Żywność BIO jest produkowana…
Ciasto z musem jabłkowym, zupa pomidorowa z passatą czy dania z ciecierzycy można przygotować w zdrowej wersji z ekologicznych produktów. Walory zdrowotne produktów BIO są nieporównywanie większe niż w przypadku żywności konwencjonalnej.* A wszystko dzięki metodom uprawy, których istotą jest zastosowanie naturalnych substancji, bez środków chemicznych. Wybierając produkty BIO troszczymy się nie tylko o…
Osoby prowadzące ekologiczny styl życia muszą pamiętać nie tylko o segregowaniu śmieci, oszczędzaniu wody czy energii elektrycznej, ale również świadomym wyborze produktów. To, co spożywamy ma duży wpływ nie tylko na nasze zdrowie, ale również na środowisko naturalne. Jak dokonać dobrego wyboru? Żywność BIO i produkty konwencjonalne produkowane na masową skalę powstają z użyciem…