Produkty BIO w znaczący sposób różnią się od żywności konwencjonalnej produkowanej na masową skalę. Przede wszystkim mają wyższą jakość, są zdrowsze i smaczniejsze.* Wybierając produkty Jamar BIO: mus jabłkowy, ocet jabłkowy, czy passatę pomidorową przyczyniamy się nie tylko do poprawy zdrowia, ale również kondycji środowiska naturalnego. Żywność BIO wyróżniona certyfikatem rolnictwa europejskiego produkowana jest w…
Żywność BIO jest nie tylko zdrowsza od tej produkowanej na skalę masową, pełną chemicznych dodatków.* Określenie „BIO” oznacza też uprawę roślin z poszanowaniem praw natury. Teraz każdy z nas może przyczynić się do poprawy jakości swojego życia, a także zrobić coś dla życia przyszłych pokoleń na naszej planecie. Istotą rolnictwa ekologicznego jest wytwarzanie produktów,…
Produkty BIO pochodzące z upraw ekologicznych wyróżniają się naturalnym smakiem i są po prostu zdrowsze. Produkty te dostarczają nam wielu witamin i cennych składników mineralnych. Żywność ekologiczna nie zawiera sztucznych, chemicznych dodatków, dzięki czemu jest bezpieczniejsza w porównaniu do tej tradycyjnej.* Nie bez znaczenia jest również wpływ uprawy roślin na środowisko naturalne. Każdy z nas…
Coraz częściej możemy spotkać na półkach sklepowych produkty BIO. Nie jest to jedynie chwilowy trend, ale świadomy wybór konsumentów dbających o własne zdrowie środowisko i kondycję planety. Naukowcy biją na alarm – jeżeli nie zmienimy nawyków żywieniowych, czeka nas ekologiczna katastrofa. Jak możemy przyczynić się do ochrony środowiska naturalnego? Oczywiście wybierając żywość BIO! System rolnictwa…
W naszej codziennej diecie należy uwzględniać 5 porcji warzyw i owoców.* Jednak ich wybór ma ogromne znaczenie dla zdrowia – podstawą jadłospisu powinny być wysokiej jakości produkty roślinne, najlepiej pochodzenia ekologicznego.** Produkty BIO mają mnóstwo składników odżywczych, w tym witamin i minerałów niezbędnych dla utrzymania dobrej kondycji organizmu.*** Wybierając żywność BIO nie tylko przyczyniamy się…
Żywność może być naturalnym lekarstwem lub powodem rozwoju wielu chorób. Dlatego warto wybierać świadomie, decydując się na warzywa i owoce uprawiane według zasad systemu rolnictwa ekologicznego. A wszystko to w trosce o nasze zdrowie i środowisko naturalne. Różnica pomiędzy produktami BIO a konwencjonalnymi jest ogromna. Warzywa i owoce uprawiane według zasad rolnictwa ekologicznego są zdrowsze,…
Ekologiczny styl życia to nie tylko trend, ale wysoka świadomość konsumentów, dbających o środowisko naturalne. Segregujemy śmieci, minimalizujemy zużycie wody, oszczędzamy energię elektryczną… A co z żywnością, która trafia na nasze stoły? Spożywanie produktów BIO nie tylko wpływa bardzo korzystnie na organizm człowieka, ale również przyczynia się do poprawy kondycji środowiska naturalnego. System rolnictwa ekologicznego…
Zdrowa dieta powinna opierać się na produktach roślinnych, pełnych witamin i minerałów. Dlatego naszym naturalnym wyborem powinny być produkty BIO – nie tylko ze względu na walory odżywcze, wysoką jakość i lepszy smak, ale również ochronę środowiska. Rolnictwo ekologiczne oferuje konsumentom żywność wytwarzaną przy użyciu naturalnych substancji, przyczyniając się do ochrony środowiska i rozwoju obszarów…
Obecnie natura potrzebuje nas bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Każdy z nas może przyczynić się do poprawy stanu środowiska naturalnego. Niezwykle ważne są nasze zwyczaje konsumenckie i wybór żywności produkowanej w ramach ekologicznie zarządzanych systemów. Rolnictwo ekologiczne wykorzystuje najkorzystniejsze dla środowiska praktyki, ochronę zasobów naturalnych, przyczynia się do utrzymania wysokiego poziomu różnorodności biologicznej, a także w…
Dojrzewające w słońcu jabłka, pachnące pomidory… Natura oferuje nam całe bogactwo znakomitych warzyw i owoców, z których powstają doskonałe produkty BIO. Żywność BIO nie tylko jest dobra dla konsumentów. Jej wytarzanie sprzyja harmonijnemu rozwojowi środowiska. Dzięki systemowi rolnictwa ekologicznego możemy spożywać naturalne przetwory, wolne od chemicznych substancji, takich jak pestycydy, fungicydy czy herbicydy.* Rolnictwo ekologiczne…
Wiele osób z rozrzewnieniem wspomina czasy, kiedy wszystko smakowało bardziej naturalnie. Obecnie najczęściej mamy do czynienia z żywnością wysoko przetworzoną, która może negatywnie wpływać na organizm człowieka.* Jednak produkty w pełni naturalne, o swojskim smaku są na wyciągnięcie ręki! Wystarczy tylko szukać w sklepach certyfikowanej żywności ekologicznej. Rolnictwo ekologiczne oznacza tradycyjne i naturalne metody produkcji,…
Ekologiczny styl życia to nie tylko trend, ale również rosnąca świadomość konsumentów, dotycząca troski o środowisko naturalne. Robiąc zakupy stajemy przed wieloma wyborami, ważne jest, aby wybierać właściwie. Taki wyborem są produkty BIO – całkowicie pozbawione pestycydów czy konserwantów, co wpływa pozytywnie na nasze zdrowie. Rolnictwo ekologiczne oparte jest na środkach pochodzenia biologicznego, nieprzetworzonych technologicznie.…