Ryba po grecku

1 kg filetu z białej ryby (np. dorsz, mintaj)
1 szk. wody
4 marchewki
3 pietruszki (korzeń)
3 cebule
0.5 dużego selera
500 ml Passat JAMAR
4 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
3 łyżki oleju
3 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz
Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę, pietruszkę oraz selera obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, smaż przez kilka minut. Do cebuli dodaj pozostałe warzywa, smaż kilka minut, dodaj ziele angielskie i liście laurowe, sól, pieprz i wodę. Gotuj 10 minut. Po tym czasie dodaj Passatę JAMAR i dodaj do warzyw. Duś na małym ogniu przez około 15 minut. Rybę dopraw solą i pieprzem, podziel na mniejsze filety. Rybę obtocz w mące i przysmaż na złoty kolor. Rybę przełóż do naczynia, przykryj warzywami, schładzaj przez noc w lodówce.
