,,Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”. Materiał opracowany przez Zakład Produkcji Spożywczej „Jamar” Szczepaniak sp. j.. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania “Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
owoce z rolnictwa EKOLogicznego
Passata
Bio
Klasyka
Gatunku
W ramach projektu pt.
PROMOCJA PRODUKTÓW WYTWARZANYCH PRZEZ GRUPĘ PRODUCENTÓW (Passata pomidorowa Jamar BIO, Jabłko) ORAZ UPOWSZECHNIENIE WIEDZY O TYCH PRODUKTACH I SYSTEMIE JAKOŚCI,
W RAMACH KTÓREGO TE PRODUKTY ZOSTAŁY WYTWORZONE (SYSTEM ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO)
Zakład Produkcji Spożywczej „Jamar” Szczepaniak sp. j. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 – Poddziałanie 3.2 Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów
na rynku wewnętrznym.
Operacja obejmuje przeprowadzenie kampanii reklamowej następujących produktów:
- – Passata pomidorowa Jamar BIO
- – Jabłko
Cel realizacji działania
Zwiększenie rozpoznawalności produktów (Passata pomidorowa Jamar BIO, Jabłko). Dotarcie do odbiorców. W Polsce nadal obserwuje się niski poziom wiedzy na temat istnienia unijnych systemów jakości, w ramach których wytwarzane są wysokojakościowe produkty. W rezultacie utrzymuje się niski popyt na te produkty.
Cel szczegółowy
- – Dotarcie do jak największej rzeszy konsumentów, w celu zapoznania z produktami wskazanymi we wniosku o przyznanie
pomocy oraz zwrócenie uwagi na specyficzne cechy produktu (wysoka jakość, naturalny smak) - – Uświadomienie osób podejmujących decyzje zakupowe (kobieta 25+), że codzienne wybory przy półce sklepowej mają
istotny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, ale też są wyrazem troski o najbliższych oraz otaczającą nas naturę - – Wywołanie w konsumentach naturalnego nawyku do sięgania po żywność z certyfikatem rolnictwa ekologicznego, która
wspiera organizm cennymi składnikami odżywczymi, wspaniale smakuje, a poprzez zrównoważone metody produkcji służy
całej planecie
Planowane wyniki operacji (przewidywane efekty)
- – Wzrost świadomości wśród konsumentów istnienia na półkach sklepowych produktów oznaczonych certyfikatem
rolnictwa ekologicznego ( w tym Passata pomidorowa BIO, Jabłko) oraz pozyskanie przez nich wiedzy o wysokiej jakości
tych produktów - – Wzrost popytu na te produkty wśród grupy podejmującej decyzje zakupowe (kobieta 25+)
- – Zwiększenie w portfolio produkcyjnym procentowego udziału produktów oznaczonych certyfikatem rolnictwa
ekologicznego (w tym Passata pomidorowa BIO)
Passata
Pomidorowa
Bio
Klasyka
Gatunku
Passata pomidorowa BIO to prawdziwy klasyk gatunku, z którym przetrzesz w kuchni nowe szlaki i wzbogacisz smak tradycyjnych kultowych dań. Włącz do swojego menu najwyższej jakości, gęsty przecier, który powstaje z wyselekcjonowanych soczystych pomidorów, dojrzewających na ekologicznych plantacjach bez udziału chemicznych środków ochrony roślin i GMO.
Passata pasuje do wielu okazji i potraw. Jest m.in. znakomitą bazą do sosu pomidorowego, bez którego nie powstanie prawdziwa włoska pizza, czy różnego rodzaju makaronów oraz podstawą klasycznej zupy pomidorowej. Sos pomidorowy wspaniale łączy się z warzywami, rybami, owocami morza i mięsem, dlatego stanowi źródło wielu kulinarnych inspiracji.
Eko
Produkt z
Certyfikatem
Passata pomidorowa BIO została wyróżniona prestiżowym unijnym certyfikatem rolnictwa ekologicznego, który potwierdza w 100% organiczne pochodzenie produktu i jego składników. Uzyskanie EKOcertyfikatu wymaga przejścia wieloletniego procesu weryfikacji. Dzięki temu możemy mieć pewność, że produkty oznaczone na opakowaniach charakterystycznym zielonym listkiem są w pełni bezpieczne, zdrowe i naturalnie smaczne, a ich jakość jest stale kontrolowana. W ich składzie nie ma miejsca na chemiczne, szkodliwe dla organizmu dodatki.
Żywność BIO nie tylko jest zdrowa, ale również sprzyja naturze. System rolnictwa ekologicznego stosuje przyjazne dla natury praktyki, odpowiedzialnie wykorzystuje energię i zasoby naturalne. Uprawy ekologiczne sprzyjają poprawie jakości wody, użyźniają glebę, a także pozwalają utrzymać równowagę biologiczną.
Ekologiczne
Jabłka
Ekologiczne jabłka to prawdziwy smak natury. Wszystkie odmiany pochodzą z certyfikowanych ekologicznych sadów, gdzie powoli dojrzewają w słońcu, bez chemicznych oprysków – z szacunkiem do natury i troską o Twoje zdrowie. Dzięki temu są wyjątkowo soczyste, smaczne i mają mnóstwo cennych składników odżywczych. Warto spożywać je na surowo jako jedną z 5 zalecanych dziennych porcji warzyw i owoców. Są również doskonałą bazą do przetworów, którymi możesz delektować się przez cały rok.