Łatwy
10 min (czas całkowity: 60 min)
8
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C.
W małej miseczce wymieszać mielone siemię lniane z 6 łyżkami ciepłej wody. Do dużej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawami. Dodać rodzynki i wymieszać. W drugiej misce wymieszać oliwę, mus jabłkowy Jamar BIO, syrop klonowy i wcześniej przygotowane siemię. Dodać mokre składniki do suchych i wmieszać do ich połączenia. Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do ciasta. Wymieszać.
Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki i piec przez 50 do 60 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wykałaczka włożona w środek pozostaje sucha i czysta. Ciasto studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.