Dania główne

Przepisy pracowników Jamar – ryba w zalewie z passaty Rustica

difficulty-level-filled difficulty-level-empty difficulty-level-empty

Łatwy

preparation-time

45 minut

number-of-servings

4

Składniki:

  • 700 g ryby
  • 4 średnie cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na małe kawałki, panierujemy (mąka, jajko, mąka) i smażymy na oleju. Odstawiamy do wystudzenia.
Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na oleju. Następnie dodajemy wodę, Passatę Rustica Jamar, cukier, sól i pieprz, gotujemy 20 minut na wolnym ogniu, studzimy i dodajemy ocet.
W pojemniku warstwami układamy rybę i każdą warstwę przelewamy zalewą. Odstawiamy do lodówki na 2 dni.

WYKONANIE: Bożena Kotas

Smacznego!