Dania główne

Wielkanocny wrap

difficulty-level-filled difficulty-level-empty difficulty-level-empty

Łatwy

preparation-time

15 minut (czas łączny: 45 minut)

number-of-servings

4

Składniki:

  • Placki tortilli
  • Jajka sadzone
  • Bekon
  • Papryka
  • Cebula czerwona
  • Rukola
  • Ser cheddar
  • 20 ml whiskey
  • 1 szalotka
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania

Przygotować sos BBQ: Pokroić szalotkę i papryczkę chilli w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie. Wlać passatę rustica Jamar, whiskey i 20 ml wody. Dodać miód, ocet jabłkowy Jamar, ketchup. Gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Kiełbasę ponacinać i smażyć na patelni grillowej lub w piecu w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Usmażyć boczek i jajko sadzone. Pokroić warzywa. Podpiec placki tortilli.

Złożyć placka. Tortillę posmarować sosem BBQ, dodać rukolę, ser, kiełbasę, boczek i warzywa.

Smacznego!