Łatwy
10 min (czas całkowity: 40 min)
4
Na rozgrzaną dużą patelnię wlać olej i obsmażyć na nim mięso – przez około 5 minut. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, drobno posiekane chili oraz wyciśnięty przez praskę czosnek i smażyć kolejne 3 minuty. Po tym czasie dodać pokrojony w talarki seler naciowy oraz startą na tarce o grubych oczkach obraną marchewkę. Całość smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać passatę pomidorową Jamar BIO i koncentrat pomidorowy oraz ocet jabłkowy Jamar BIO. Całość doprawić solą i pieprzem. Gotować 15 minut. Na sam koniec dodać pokrojoną w kostkę cukinię, czerwoną paprykę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, po to, aby warzywa były jędrne i chrupkie. Piekarnik nastawić na temperaturę 200 °C. Mięsną masę przelać do żaroodpornego naczynia i z góry dokładnie przykryć ciastem francuskim. Ciasto z góry posmarować jajkiem wymieszanym z łyżką mleka. Piec około 15 minut, aż ciasto się zarumieni. Podawać gorące posypane świeżą bazylią.